Spaghetti Western

Spaghetti Western

  • Dvije mrkve
  • Korijen celera
  • Umak od majoneze i vrhnja
  • Papar i sol

Dan je počastio lijepim vremenom. Ništa neobično za kolovoz. Na obali rijeke podignuli smo šator. Izrezala sam mrkvu i celer u oblik špageta, dodala umak i začinila.
Sjedila sam na travi i hrskala špagete, a u daljini promatrala djevojku kako vitla i ispucava dugački kožni bič. Hipnotizirala me njegova snaga i zaglušujući prasak iza svakog zamaha. U davna vremena bič je bio kazna za neposluh i zato ga se nikada nismo prestali bojati. Toliko nas je puta ponizio da smo pred njim zauvijek ostali maleni.
Za disciplinu se uvijek koristi oružje od kojeg se nemoguće obraniti.

Photo by Denis Agati on Usplash

Nešto kasnije zaplivala sam u hladnu vodu. Oko gležnja mi se zapetljalo dugačko riječno bilje. Baš kao i bič s obale, samo se pojavilo u trenutku mira.
Pomislila sam kako priroda divno komunicira. Lako je prepoznati lijek koji ona daje zato što je istog oblika kao i bol.
Upravo su me špagete od sirove mrkve i celera podsjećale na riječne trave i hladnu vodu koja me taj dan umirila. Oboje je djelovalo kao oblog i osvježavajuća utjeha za vrijeme u kojem se nalazimo.

Ostatak špageta večerala sam na terasi promatrajući munje. Grmljavina je taj dan bila glasna, ali jedna eksplozija je bila posebno bučna. Iako je bila daleko protrnula sam od straha.  
Ovog kolovoza svaki grom je razoran
Ali uvijek postoji lijek
Iako se čini da se udarcima biča ne nazire kraj.

Beirut, kolovoz 2020
Podijeli

0 comments on “Spaghetti WesternAdd yours →

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *