NEBESKA HLADOVINA

  • Loza
  • Led
  • Jagode
  • Cvijet

U sumrak na terasi u dvorištu kišne šume na dno čaše stavila sam laticu ruže i natočila lozu koja je cijeli dan bila u zamrzivaču. Kupila sam šumske jagode nestvarnog mirisa koje su uz rakiju s cvijetnim notama poslužile kao melem za grlo koje se u džungli nagorilo.

Cameron Highlands

Cameron Highlands

Promatrala sam planine u oblacima na kojima su se protezale plantaže čaja. Palme i drveće bili su obavijeni lijanama, paprati, mahovinom i orhidejama. Voće, zbog visine na kojoj je raslo bilo je prepuno šećera. Mjesto je to s dušom, čija narav je blaga, kao da se tamo rodio prvi osmijeh na zemlji.

Stigavši u grad, prošetala sam do dućana s cvijećem. Na ulazu su bili ljiljani i pario se čaj od cvijeta trešnje. Miris se miješao s notama mirisnih štapića. Na drugoj strani dućana sjedila je crna mačka sa svojom Indijkom na čijem licu se topio kreon, a tanke ruke oslikane kanom joj mirovale na krilu. Prele su kao dvije crne orhideje. Njihova aura pratila me ostatak dana.

Dišući najsvježiji zrak koji sam ikada osjetila, bila je to prva noć na putu koju sam prespavala. Kao licem naslonjena na hladni mirisni oblak. Pod prozorom sobe u krošnjama su živjela dva siamang gibona čiju pjesmu kao da sam sanjala, ali nije me probudila. Bili su tako nježni u krošnjama da su tekli kao magla i nosili me u san visoko gore – gdje je svemu dom.

Podijeli

0 comments on “NEBESKA HLADOVINAAdd yours →

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *