FAST FOOD NA BORNEU

FAST FOOD NA BORNEU


Photo by Justin Lim on Unsplash
  • Nekoliko koraka
  • Sitniš
  • Kokos i slamka
  • Osmijeh

Kokosova voda slična je našoj krvnoj plazmi te je stoga tijekom Pacifičkog rata, od 1941. do 1945. godine, korištena za hitnu transfuziju kod ranjenih vojnika(https://hrcak.srce.hr/file/234059)

Kad uz cestu spaziš velliku drvenu gajbu kokosa, kupi jedan i podijeli s prijateljima.

Borneo je vrvio od života. Na aerodromu, potomci plemena, tijela prekrivenih tetovažama prodavali su ulaznice za festival.

Sarawak Rainforest World Music Festival
https://www.youtube.com/watch?v=lJuh3xS7ivI

Krov hostela je bio jedino mjesto na kojem se osjetio noćni povjetarac s mora. Nakon dana provedenog  na obali krokodila, dupina i majmuna raznih naravi  pili smo pivo, prostačili i slušali žestoku glazbu.  

Ujutro smo hodali šumskim špiljama po zemlji na kojoj su rasli papar i čokolada. Stepenicama smo se popeli u šumsko selo gdje su ulice, dvorišta i trgovi bili izgrađeni od bambusa, postavljeni na drvene grede nekoliko metara iznad tla. Hodali smo dvorištima i ulazili u kuće koje su imale po jedan prozor, zaštićen visinom, trnjem i kopljima.

Bio je to dom ponosnog plemena iz kojeg je odjekivao ritam molitve i ratnih sjećanja. Tijela žedna krvi i obojana istom, pa posuta perlicama. Trofeji od lubanja povezani kosom visjeli su u željeznim kavezima. Na mjestu gdje su čuvali strelice premazane otrovima biljaka i zmija smotala se kobra koju je štitila gusta hladovina.
Rekla sam dobar dan, i zarila zube u papaju.

https://says.com/my/lifestyle/the-history-behind-sarawak-s-ancient-tribal-tattoos

Podijeli

0 comments on “FAST FOOD NA BORNEUAdd yours →

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *